Over Rood Apeldoorn

Heb je een onderneming en heb je problemen door schulden en achterstanden?

Vestigingsmanager
Jeroen Berends
Vestigingsmanager
jeroen@overrood.nl

Over Rood Apeldoorn
Vlijtseweg 144
Apeldoorn
Apeldoorn@overrood.nl
085-0408414

Over Rood Apeldoorn

Over Rood helpt ondernemers

Over Rood is een landelijke non-profit organisatie die ondernemers met financiële zorgen bijstaat. Je bent uiteraard welkom met een administratieve vraag, maar we bieden je met name ondersteuning als je in financiële problemen zit en er alleen niet uit komt.

Wie zijn wij?

Iedere vestiging van Over Rood heeft een team van vrijwillige (oud-) ondernemers en specialisten uit de regio die je persoonlijk kunnen helpen. Onze uitgebreid opgeleide vrijwilligers denken als sparringpartner mee hoe je geldproblemen oplost en voorkomt, een goede (door)start maakt of het bedrijf beëindigt als dat nodig is. Aan de hand van de praktische werkwijze van Over Rood herstel je het fundament van je onderneming en krijg je weer rust in de tent.

Wat levert het me op?

De meeste ondernemers met schulden schamen zich voor hun situatie en komen er niet voor uit. Schulden en administratieve achterstanden kunnen zo veel stress opleveren dat mogelijke oplossingen vanuit de omgeving of regelingen vanuit de overheid onbenut blijven. Veel van onze vrijwilligers hebben in dezelfde situatie gezeten en weten als geen ander hoe je je voelt. De mensen van Over Rood helpen je je zelfvertrouwen te herstellen zodat je weer durft te denken en te werken aan een financieel gezonde toekomst.

Wat moet ik doen?

De eerste stap zet je zelf, door Over Rood te mailen of te bellen voor het plannen van een afspraak.

Hoe werkt het?

Nadat je je eerste stap hebt gezet door Over Rood te benaderen, nemen wij telefonisch contact met je op (gratis en vrijblijvend). In dit gesprek stellen wij enkele vragen over wat je bezig houdt. Aan de hand daarvan kunnen wij bepalen of we je kunnen helpen. Dit telefonische gesprek duurt maximaal een half uur. Hierna maken we een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

In dit kennismakingsgesprek (gratis en vrijblijvend) kijken we of het klikt. Of je bij Over Rood kunt vinden wat je zoekt. En wat er verder nodig is om je doelen te bereiken. We gaan gedetailleerd in op je situatie en proberen te beoordelen welke route voor jou het beste is. De keuze voor de route bepaal je altijd zelf. Dit eerste gesprek duurt ongeveer een uur tot anderhalf uur.

Als je na het kennismakingsgesprek met Over Rood verder wil, bepaal je samen met de trajectmanager die je gaat begeleiden wat het doel en het tijdpad van je traject is. Dit bestaat uit gesprekken op kantoor, bij je onderneming of bij je thuis. En misschien vind je het ook prettig om tussendoor mail- of app contact te hebben met de trajectmanager die je begeleidt.

Wat kost het?

Tijdens het kennismakingsgesprek komt ook aan de orde of je begeleidingstraject een eigen bijdrage vraagt of dat het helemaal gratis is gedurende 12 maanden.

Een en ander is afhankelijk van de samenwerking die Over Rood heeft met een bepaalde gemeente. Na doorverwijzing door de gemeente kan een traject helemaal gratis zijn of een eigen bijdrage verlangen (afhankelijk van je financiële mogelijkheden). Dit kan dus per gemeente en per traject verschillen en zal worden bepaald in het kennismakingsgesprek.

Partners van Over Rood Apeldoorn

72% vraagt te laat om hulp

Jaarlijks duizenden ondernemers in financiële problemen

Het ondernemerschap biedt vrijheid en onafhankelijkheid, maar niet alle ondernemers zijn succesvol.

“Om hulp vragen vond ik enorm moeilijk. Ik ben ondernemer! Ik kan alles toch wel zelfstandig oplossen?!”
“Ik doe werk wat ik kan, wat mij ligt, wat ik altijd heb gedaan. Het kost mij geen moeite, want ik ben het gewoon zelf.”
“Door mijn verslaving had ik grote schulden gemaakt”
“Ik lag ook nog eens in een scheiding. Ik merkte dat ik financieel aan het zinken was.”
“Ik kreeg geen coronasteun en moest mijn huis verkopen. “
“Je denkt altijd dat je de enige bent. Op een gegeven moment durf je er niet over te praten, je schaamt je. Hulp vragen is heel moeilijk, maar achteraf gezien is het voor mij heel makkelijk geweest want ik trof alleen maar lieve mensen.”
Erhan
"Mensen gaan er altijd vanuit dat het je eigen schuld is. Dat je de ellende over jezelf hebt afgeroepen. Over Rood veroordeelde ons niet. Dat was fijn."
Marieke

Maak kennis met de mensen van Over Rood

Het team van Over Rood bestaat uit ruim 100 (ex-)ondernemers en financieel specialisten die met je kunnen sparren over jouw problematiek. We stellen je graag voor aan een aantal van hen.

Swipe voor meer teamleden >

Veel gestelde vragen (faq)

Hier lees je veel gestelde vragen over de dienstverlening van Over Rood. Wil je meer weten over hoe Over Rood werk, klik dan de link hieronder.

Ja, Over Rood is geen hulpverlener maar een dienstverlener. Bij Over Rood ga je zelf aan de slag samen met een vrijwillige trajectmanager. Je wordt gecoacht en getraind om je eigen problemen op te lossen op een manier die het beste bij jou past. Bovendien kun je bij Over Rood altijd terecht. De enige voorwaarde is dat je bereid bent je problemen aan te pakken.

Over Rood verwacht een actieve opstelling van je want dat doen wij ook. De ervaring leert dat je door de steun van Over Rood energie krijgt om je probleem aan te pakken. Mocht blijken dat de aanpak van Over Rood toch niets voor jou is, dan verwijzen we je graag door naar iemand die je wel kan helpen. Want Over Rood heeft ook een poortwachtersfunctie. Eigenlijk net zoals een huisarts.

Je moet bereid zijn zelf met je administratie en problemen aan de slag te gaan. Belangrijk is om daarvoor contact te houden met de trajectmanager die jou begeleidt. Ook verwacht Over Rood dat je je door anderen laat spiegelen en helpen als dat nodig is. Er zijn verder geen grenzen, uitsluitingen of criteria waar je aan moet voldoen. Wederzijdse inspanning en respect is steeds het uitgangspunt van ieder traject.

Alle prijzen zijn exclusief BTW

Nee, Over Rood is geen schuldhulpverlener. Als blijkt dat een schuldhulpverleningstraject voor jou de beste oplossing is, word je bij Over Rood begeleid naar, en eventueel tijdens, dit traject. Over Rood helpt je dus altijd de juiste keuzes te maken. Zorg dat je weet waar je aan begint en wat er van je verwacht wordt. Zodat je het traject succesvol kunt doorlopen. En de kans dat je later weer in problemen komt klein is.

Ja, Over Rood kan je helpen met het verkrijgen van een betalingsregeling bij de Belastingdienst en/of je schuldeisers.

Ja, Over Rood kan je ook ondersteunen bij de start van je eigen bedrijf als je nog in een uitkeringssituatie zit.

Je kunt altijd opzeggen wanneer je wilt. Je betaalt wel (bij een eigen bijdrage) altijd per maand vooruit. De factuur van de lopende maand moet je dus helemaal betalen. De tijden en het startmoment worden in overleg bepaald.

Als je wilt stoppen meld je dat aan je traject-manager of stuur je een e-mail naar service@overrood.nl. Je kunt opzeggen wanneer je wilt.

Tijdens het kennismakingsgesprek komt ook aan de orde of je begeleidingstraject een eigen bijdrage vraagt of dat het helemaal gratis is gedurende 12 maanden.

Een en ander is afhankelijk van de samenwerking die Over Rood heeft met een bepaalde gemeente. Na doorverwijzing door de gemeente kan een traject helemaal gratis zijn of een eigen bijdrage verlangen (afhankelijk van je financiële mogelijkheden). Dit kan dus per gemeente en per traject verschillen en zal worden bepaald in het kennismakingsgesprek.

Over Rood heeft een privacy reglement (zie website onderaan de pagina onder ‘Kleine lettertjes’) en hanteert een geheimhoudingsverklaring.

Ja, Over Rood heeft een klachtenregeling (zie website onderaan de pagina onder ‘Kleine lettertjes’).

De Algemene Voorwaarden van Over Rood staan op de website onderaan de pagina onder ‘Kleine lettertjes’.

Kom nu in actie

Over Rood helpt. We staan je bij zodat je zelf je problemen kunt aanpakken. Het begint met een telefoontje. Ruim 6000 ondernemers gingen je voor.

© 2023 Vereniging Over Rood

Over Rood droomt van een eenvoudige wereld waarin iedereen zijn eigen toekomst kan bepalen. Waarin wetten en regels toegankelijk zijn en iedereen de juiste informatie heeft. Mensen om kunnen gaan met tegenslagen. En elkaar helpen die te overwinnen. Zodat niemand buiten spel komt te staan.