Over Rood

Er zijn ruim 1,5 miljoen zzp’ers in Nederland. Bijna 50% verdient minder dan het minimumloon en ruim 20% komt in financiële problemen. Armoede en schulden zijn een groot probleem in Nederland. Over Rood kan meehelpen er weer bovenop te komen.
firehose 1000

Inhoud

Profiel

Over Rood is een vrijwilligersorganisatie, opgericht in 2012, die ondernemers begeleidt naar een financieel gezonde toekomst. Dat wil zeggen dat we toewerken naar een situatie waarin de inkomsten en uitgaven in balans zijn en eventuele schulden kunnen worden afbetaald of indien nodig gesaneerd. Over Rood helpt ondernemers hiertoe hun administratie op orde te krijgen en zicht te krijgen op inkomsten en uitgaven.

Droom en missie

Of je nu te weinig omzet maakt, een bedrijf wilt starten, je bedrijf moet stoppen, schulden hebt, failliet dreigt te gaan / bent gegaan of achterloopt met je bedrijfsadministratie. Bij Over Rood ben je altijd welkom. Over Rood droomt van een eenvoudige wereld waarin iedereen zijn eigen toekomst kan bepalen. Waarin wetten en regels toegankelijk zijn en iedereen de juiste informatie heeft. Mensen om kunnen gaan met tegenslagen. En elkaar helpen die te overwinnen. Zodat niemand buiten spel komt te staan.

Social business

De vereniging Over Rood is een ‘social business’. Een bedrijf met een maatschappelijk doel. Over Rood heeft geen winstoogmerk maar wordt wel op een bedrijfsmatige wijze bestuurd. De – eventuele – winst blijft in Over Rood en wordt gebruikt om de organisatie te laten groeien zodat we nog meer mensen kunnen helpen.

Het traject

De eerste stap zet je zelf. Door Over Rood te mailen, te bellen voor een afspraak, of even langs te komen. De tweede stap is een intakegesprek. Dit eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend. We kijken dan of het klikt. Of je bij Over Rood kunt vinden wat je zoekt. En wat er verder nodig is om je doelen te bereiken. Als jij er een goed gevoel bij hebt en je problemen wil aanpakken start je jouw persoonlijke traject.  

Jouw persoonlijke traject

Geen enkel traject bij Over Rood loopt hetzelfde. Wel zijn er een aantal vaste elementen, die noemen wij de 5 stappen. Besluit je mee te doen dan bepaal je samen met de trajectmanager de doelen van je traject. En wat er als eerste moet gebeuren. Met je trajectmanager bespreek je regelmatig hoe het gaat. Waar je tegenaan loopt. Waar je hulp nodig hebt en wat er goed gaat. Er is geen wachttijd bij Over Rood dus je kunt meteen aan de slag.

Kom nu in actie

Over Rood helpt. We staan je bij zodat je zelf je problemen kunt aanpakken. Het begint met een telefoontje. Ruim 6000 ondernemers gingen je voor.

© 2023 Vereniging Over Rood

Over Rood droomt van een eenvoudige wereld waarin iedereen zijn eigen toekomst kan bepalen. Waarin wetten en regels toegankelijk zijn en iedereen de juiste informatie heeft. Mensen om kunnen gaan met tegenslagen. En elkaar helpen die te overwinnen. Zodat niemand buiten spel komt te staan.