Werken bij

Ben je een ervaren (ex-)ondernemer en/of heb je gedegen financiële expertise en heb je behoefte om maatschappelijk impact te maken, dan komen we graag met je in gesprek.
Tekengebied 9 kopie 13@4x

Zeker 10% van de zzp'ers zit in de problemen.

Video afspelen

Help andere ondernemers met jouw kennis en ervaring.

De vrijwilligers van Over Rood ondersteunen zzp’ers en ondernemers die financieel in zwaar weer zitten. Als sparringpartner, als mentor.
Het is echter niet makkelijk om een goede mentor te zijn. Niet alleen je expertise telt; je moet ook stevig in je schoenen staan. Daarom hebben we jou nodig.

Vestigingsmanager

Over Rood zoekt per direct mensen die een eigen locatie willen opzetten in verschillende gemeenten in Nederland. Ben jij onze nieuwe vestigingsmanager?

Lees verder »

Financieel administratief medewerker (vrijwilliger)

Over Rood is op zoek naar een financieel administratief medewerker die zijn/haar kennis en ervaring wil inzetten om zelfstandige ondernemers te helpen. Als financieel administratief medewerker ondersteun je de cliënten van onze trajectmanagers om de administratie op orde te brengen.

Lees verder »

Vacatures

Wij zijn op zoek naar meerdere ervaren ondernemers of financieel experts die zich minimaal 4 uur per week in willen zetten voor een waardevolle bijdrage aan de Nederlandse economie en een gezond ondernemersklimaat, waarin voor hen ook ondersteuning is in lastige tijden.
Een functie met de toevoeging ‘vrijwilliger’ betreft een onbetaalde functie, onkosten worden vergoed.

Kracht van Over Rood

De kracht van Over Rood is dat ondernemers/ervaringsdeskundigen ingezet worden als coach. De trajectmanager van Over Rood spreekt de taal van de ondernemer, is of was zelf ondernemer, kent het reilen en zeilen van een bedrijf en begrijpt wat er gebeurt. De trajectmanager van Over Rood oordeelt niet, ondersteunt en helpt oplossingen te vinden.

Hulpvorm

Een trajectmanager van Over Rood begeleidt de deelnemer door middel van individuele gesprekken en eventueel trainingen. Het Over Rood programma (traject) is erop gericht om de deelnemer inzicht te geven in de risico’s, knelpunten en mogelijkheden van de onderneming en om inzicht te geven in het hele hulpverleningstraject van de gemeente. Een traject duurt minimaal één maand en maximaal één jaar. 

Veel zelfstandigen hebben schulden

Een grote groep leeft zelfs onder de armoedegrens. Voor hen is relatief weinig hulp beschikbaar. Over Rood helpt ondernemers om hun administratie zelf op orde te krijgen en de inkomsten en uitgaven in balans te krijgen.

“Uw vraag voor een verklaring hoe ik in mijn levensonderhoud heb voorzien is simpel. Dit kon ik niet.”
“Ik durfde de enveloppen niet meer open te maken. En ging gewoon door met werken. Tot het niet meer ging.”
“We hebben deze nare periode uiteindelijk gelukkig zonder schulden af kunnen sluiten.”
“Mensen gaan er altijd vanuit dat het je eigen schuld is. Over Rood veroordeelde ons niet. Dat was fijn.”
“Als alles waar je in geloofde ineens heel kwetsbaar blijkt te zijn. Hoe word je die onzekerheid dan weer de baas?”
“Je denkt altijd dat je de enige bent. Op een gegeven moment durf je er niet over te praten, je schaamt je. Hulp vragen is heel moeilijk, maar achteraf gezien is het voor mij heel makkelijk geweest want ik trof alleen maar lieve mensen.”
Erhan
"Mensen gaan er altijd vanuit dat het je eigen schuld is. Dat je de ellende over jezelf hebt afgeroepen. Over Rood veroordeelde ons niet. Dat was fijn."
Marieke

Maak kennis met de mensen van Over Rood

Het team van Over Rood bestaat uit ruim 100 (ex-)ondernemers en financieel specialisten die met je kunnen sparren over jouw problematiek. We stellen je graag voor aan een aantal van hen.

Swipe voor meer teamleden >
rapportcijfer
0
geholpen ondernemers
888 +
gemeenten als partner
0
Jaar ervaring
0

Kom nu in actie

Over Rood helpt. We staan je bij zodat je zelf je problemen kunt aanpakken. Het begint met een telefoontje. Ruim 6000 ondernemers gingen je voor.

© 2023 Vereniging Over Rood

Over Rood droomt van een eenvoudige wereld waarin iedereen zijn eigen toekomst kan bepalen. Waarin wetten en regels toegankelijk zijn en iedereen de juiste informatie heeft. Mensen om kunnen gaan met tegenslagen. En elkaar helpen die te overwinnen. Zodat niemand buiten spel komt te staan.