Het verhaal van Linda

"De hulp van Over Rood gaf mij rust."

Als je er zelf emotioneel in staat, krijg je veel minder voor elkaar

Linda heeft een goedlopende schoonheidssalon als begin 2020 Covid-19 roet in het eten gooit. De salon blijft langere tijd gesloten als gevolg van lockdowns. Langlopende contracten voor de lease van apparatuur en met de verhuurder van haar pand lopen intussen gewoon door. Op het moment dat Linda het overzicht dreigt kwijt te raken, zorgt Over Rood voor rust en de nodige oplossingen.

“Tijdens de eerste corona-lockdown moest mijn schoonheidssalon sluiten. Het was een onzekere tijd, want hoe lang zou het gaan duren? Hoe moest dat met de huur en andere langlopende contracten? Ik ben alleenstaand, en wilde niet al het geld dat op mijn rekening stond uitgeven. Je moet tenslotte kunnen blijven leven. Via via hoorde ik van een vereniging die ondernemers op het gebied van financiële zaken kon helpen Over Rood. Omdat ik benieuwd was wat zij voor mij zouden kunnen doen, nam ik contact met hen op.”

Emotioneel
“Vanaf het moment dat ik bij Over Rood aangeklopt had, kreeg ik rust. Natuurlijk kun je zelf proberen om betalingsregelingen te treffen. Ik denk echter dat omdat je er zelf emotioneel in staat, je veel minder voor elkaar krijgt dan mensen die to the point kunnen handelen. Die weten wat er moet gebeuren. Daarnaast ken je ook niet alle regels. Doordat Over Rood voor mij aan de slag ging, kon ik zakelijk verder, terwijl mijn
salon gesloten was. Ik pakte nie1 alleen mijn website aan, maar ook social media. Had tijd voor andere dingen. Dat lukt niet als je in een stress- of paniekmodus zit.”

Coronasteun
“Coronasteun vanuit de overheid bleef voor mijn salon beperkt tot een keer 4.000 euro en zes maanden TOZO, al ging dat laatste om kleine bedragen. Daarvan kon ik mijn maandelijkse verplichtingen niet betalen. Voor de apparatuur die ik lease, betaal ik namelijk een aanzienlijk bedrag per maand. Bij de bank heeft Over Rood voor deze lease een jaar uitstel voor mij bedongen, én gekregen. Ook de huur van mijn pand is hoog, omdat mijn salon gevestigd is in het centrum van de stad. Met mijn huurbaas, die ik nog vijf maanden huur verschuldigd was, heeft Over Rood een regeling kunnen treffen Hierdoor hoef ik van de vijf maanden achterstallige huur slechts de helft 1e betalen. De andere helft neemt mijn huurbaas voor zijn rekening.”

Afgerond
“Terugkijkend ben ik in het verleden weleens stressvoller geweest om mindere dingen dan in die coronaperiode. Dat heb ik te danken aan Over Rood. Zij pakten dingen voor mij op, gaven telkens terugkoppeling en reageerden snel bij vragen. Het is belangrijk dat ondernemers hulp zoeken voor ze in de problemen komen. Die boodschap draag ik ook in mijn omgeving uit. Dus trek veel eerder aan de bel, nog voordat die brief van het incassobureau op de mat ligt.”

 

Deze column is tot stand gekomen door de samenwerking tussen Over Rood en Stichting BKR en is gepubliceerd in het BKR Inzichtelijk magazine editie 9 uit 2022. Redactie: PACT Public & Media Affairs Den Haag en de auteursrechten liggen bij stichting BKR.

Over Rood begeleidt ondernemers naar een financieel gezonde toekomst. waarbij ondernemers elkaar helpen

9 plastic tassen met dichte enveloppen

Ondernemers zijn graag vrij en onafhankelijk. Maar soms gaat het allemaal niet helemaal zoals je ooit had bedacht. Wat doe je als je in de problemen komt? Waar kan je terecht voor support? Verhalen van ondernemers, zzp’ers, starters en stoppers; rijp en groen door elkaar.

“Hoe kon ik zo goed van vertrouwen zijn? Hoe kon het gebeuren dat een oplichter jarenlang ongestoord z’n gang kon gaan?”
“Er werd ons echt een spiegel voorgehouden.”

Kom nu in actie

Over Rood helpt. We staan je bij zodat je zelf je problemen kunt aanpakken. Het begint met een telefoontje. Ruim 6000 ondernemers gingen je voor.

© 2023 Vereniging Over Rood

Over Rood droomt van een eenvoudige wereld waarin iedereen zijn eigen toekomst kan bepalen. Waarin wetten en regels toegankelijk zijn en iedereen de juiste informatie heeft. Mensen om kunnen gaan met tegenslagen. En elkaar helpen die te overwinnen. Zodat niemand buiten spel komt te staan.