Het verhaal van Lisa

"Hoe kon ik zo goed van vertrouwen zijn? Hoe kon het gebeuren dat een oplichter jarenlang ongestoord z’n gang kon gaan?"

‘Hoe kon ik zo goed van vertrouwen zijn? Hoe kon het gebeuren dat een oplichter mij zo kon inpalmen, jarenlang ongestoord z’n gang kon gaan, me helemaal leeg kon zuigen? En toen de alarmbellen rinkelden was het te laat. Was ik mijn bloeiende bedrijf kwijt. Moest ik haastig afscheid nemen van mijn medewerkers en freelancers. Hals over kop de huur opzeggen van het pand waar ik vijf jaar lang in gevestigd was geweest. Ik bleek geen cent meer te bezitten. Alleen nog schulden te hebben. Er was zelfs beslag op m’n woning gelegd. Lees het verhaal van Lisa.

Goed in mijn vak

Ik ben goed in mijn vak, al zeg ik het zelf. Dacht dat ik ook een goede ondernemer was. Had tenslotte in korte tijd een flink bedrijf uit de grond gestampt. Haalde grote opdrachten binnen van gerenommeerde bedrijven en instellingen. Mijn klanten waren tevreden. Betaalden op tijd. Alles liep op rolletjes. Ik werkte dag en nacht. Had dus geen tijd voor de financiën. Maar dat hoefde ook niet, want die had ik keurig uitbesteed. Eerst aan mijn ex, en nadat we uit elkaar waren gegaan, aan die aardige adviseur, die ons ook zo prettig had geadviseerd bij de scheiding. Die man had echt verstand van geld. Vond het leuk met cijfertjes bezig te zijn. Ik had er geen omkijken naar. We werden partners. En zouden dat jaren blijven.

De controle over de zaak kwijt

Tot de zaak klapte. Ik er achter kwam dat ik geen eigenaar meer was van mijn eigen bedrijf. Alleen nog maar schulden bleek te bezitten. Fikse schulden. Ik ben hard bezig die periode van negatieve energie achter me te laten. De tijd van verloren rechtszaken, vechten tegen de bierkaai en overal nul op het rekest. Mijn voormalige partner was slim te werk gegaan. Dat moet ik hem nageven.

Bij Over Rood ben ik nu druk doende orde in de chaos te brengen. Mijn financiële situatie inzichtelijk te krijgen. Ben met m’n schuldeisers in gesprek gegaan. Gelukkig sta je er bij Over Rood niet alleen voor. Ik heb een groepje ondernemers dat achter me staat. Mensen die net als ik in financiële problemen zijn gekomen. Iedereen heeft een ander verhaal, maar al die verhalen eindigen op dezelfde manier. Dat schept een band. De groep wordt begeleid door een coach. Een ervaringsdeskundige. Een ondernemer die weet hoe het voelt om in de schulden te zitten, maar ook hoe je eruit kunt komen.

Iedereen heeft andere talenten

In het groepje zijn we onder elkaar. Spiegelen we elkaar. Helpen we elkaar. Ons groepje is divers. Iedereen is anders. Heeft andere talenten, kennis en kunde. Met elkaar weet je veel en kun je veel. Samen kom je tot slimme en onverwachte oplossingen. Door deze aanpak los je niet alleen elkaars problemen op maar krijg je ook je zelfvertrouwen terug. Ontdek je weer waar je goed in was. Kom je weer in je kracht. Ga je er weer tegenaan. Zover ben ik nog niet, maar dat is wel mijn voorland. En ik kijk er naar uit.

Nooit zal ik me meer afzijdig houden van de financiën. Heb mijn lesje geleerd. Ben mijn naïviteit voorgoed verloren. Hopelijk niet m’n vertrouwen in mensen. Het enthousiasme en de gedrevenheid die ik vroeger zo overvloedig had. Want dat zijn de dingen die in de kern bij me horen. Waardoor ik zo snel zo groot kon worden. En die ik straks weer hard nodig nog heb om opnieuw succes te hebben.’

De burn-out waarin ik door alle spanningen terecht kwam, ben ik inmiddels te boven. Ik kan en mag weer werken. Nu is het zaak in rustiger vaarwater te komen. Tot een goede schuldenregeling te komen. En daarna de draad van mijn leven weer op te pakken.

9 plastic tassen met dichte enveloppen

Ondernemers zijn graag vrij en onafhankelijk. Maar soms gaat het allemaal niet helemaal zoals je ooit had bedacht. Wat doe je als je in de problemen komt? Waar kan je terecht voor support? Verhalen van ondernemers, zzp’ers, starters en stoppers; rijp en groen door elkaar.

“We hebben deze nare periode uiteindelijk gelukkig zonder schulden af kunnen sluiten.”
“Hoe kon ik zo goed van vertrouwen zijn? Hoe kon het gebeuren dat een oplichter jarenlang ongestoord z’n gang kon gaan?”

Kom nu in actie

Over Rood helpt. We staan je bij zodat je zelf je problemen kunt aanpakken. Het begint met een telefoontje. Ruim 6000 ondernemers gingen je voor.

© 2023 Vereniging Over Rood

Over Rood droomt van een eenvoudige wereld waarin iedereen zijn eigen toekomst kan bepalen. Waarin wetten en regels toegankelijk zijn en iedereen de juiste informatie heeft. Mensen om kunnen gaan met tegenslagen. En elkaar helpen die te overwinnen. Zodat niemand buiten spel komt te staan.