Shownieuws Special: ‘Samen tegen schulden’

Op 27 december besteedde SBS6 aandacht aan de schuldenproblematiek via de Shownieuws Special 'Samen tegen schulden'. Aanleiding was het lustrum van SchuldenlabNL. Rode draad in de uitzending was een interview met de erevoorzitter van Stichting SchuldenlabNL, Koningin Maxima. In de uitzending was er een gesprek met Coby Eestermans, vestigingsmanager Over Rood Breda en haar cliënt, ondernemer Patrick Wijnen.

Op 27 december besteedde SBS6 aandacht aan de schuldenproblematiek via de Shownieuws Special ‘Samen tegen schulden’. Aanleiding was het lustrum van SchuldenlabNL. Rode draad in de uitzending was een interview met de erevoorzitter van Stichting SchuldenlabNL, Koningin Maxima.

Ervaringsdeskundige
Koningin Maxima vertelde in het interview met Tooske Ragas hoe ook haar familie in Argentinië heeft gevoeld wat het is om schulden te hebben. “Het is niet altijd jouw schuld, vaak kun je er niets aan doen.”  Dat bleek ook uit het gesprek met Coby Eestermans, vestigingsmanager Over Rood Breda en haar cliënt, ondernemer Patrick Wijnen. Door allerlei persoonlijke omstandigheden kon hij zijn creativiteit niet meer goed inzetten in zijn bedrijf en stapelden de rekeningen zich op. “Als Over Rood er niet was geweest was dat zo door gegaan. Nu is mijn administratie weer op orde gemaakt en zie ik 2024 weer met vertrouwen tegemoet.”

Schaamte hoeft niet
“Je hoeft je niet te schamen voor je schulden,” is een volgende boodschap van Maxima. Je bent de enige niet en er is hulp te vinden. Schulden komen in alle lagen van de bevolking voor. Zelfs de beroemde courtier Addy van den Krommenacker moest noodgedwongen een faillissement aanvragen, maar maakte, mede door zijn naam, een succesvolle doorstart.

Aandacht werd ook besteed aan de voorlichting aan jongeren over het omgaan met geld. Carola Schouten, onder andere minister van Armoedebeleid, kende in haar studiejaren ook het moeten ‘omdraaien van elke cent’. 

SchuldenlabNL
Er zijn veel mogelijkheden om hulp te zoeken als je problematische schulden hebt. SchuldenlabNL werd in 2018 opgericht om onder andere versnippering van het hulpaanbod tegen te gaan. Over Rood is een van de succesvolle  schuldhulpmethoden die door SchuldenlabNL wordt ondersteund. Meer over SchuldenlabNL vind je op de website

De uitzending van de Shownieuws Special ‘Samen tegen schulden’ is terug te kijken via de link https://www.kijk.nl/programmas/shownieuws-specials/yYDGZieOKHD 

Foto is van het bezoek dat Koningin Maxima aan SchuldenlabNL bracht in mei 2023.

Kom nu in actie

Over Rood helpt. We staan je bij zodat je zelf je problemen kunt aanpakken. Het begint met een telefoontje. Ruim 6000 ondernemers gingen je voor.

© 2023 Vereniging Over Rood

Over Rood droomt van een eenvoudige wereld waarin iedereen zijn eigen toekomst kan bepalen. Waarin wetten en regels toegankelijk zijn en iedereen de juiste informatie heeft. Mensen om kunnen gaan met tegenslagen. En elkaar helpen die te overwinnen. Zodat niemand buiten spel komt te staan.