Impactmeting 2023

In opdracht van SchuldenLab.nl heeft Deloitte een impactmeting uitgevoerd over Over Rood. De resultaten hiervan zijn beschikbaar op de website en in een handzame brochure.

Over Rood had er behoefte aan om te weten welke impact er wordt gemaakt met de activiteiten die zij uitvoeren, zodat zij haar activiteiten op kan schalen en de dienstverlening nog meer kan verbeteren. Daarom heeft Deloitte in opdracht van SchuldenLab.nl een impactmeting uitgevoerd. 

Deze impact bestaat uit de effecten op micro- en macro-economisch niveau, die kunnen worden bepaald door een kwantitatieve analyse, maar ook uit de maatschappelijke impact, die kwalitatief is beschreven.

Een korte samenvatting uit deze impactmeting

In 2022 heeft Over Rood 1.127 ondernemers met financiële problemen geholpen, wat aantoonbaar heeft bijgedragen aan het Bruto Binnenlands Product (BBP). Bij 79% van de geholpen cliënten werd een duidelijk meetbaar effect op zowel macro- als micro-economisch niveau waargenomen. De kosteneffectiviteit van Over Rood valt op. Hoogopgeleide vrijwilligers met ruime ervaring ondersteunen noodlijdende ondernemers tegen minimale onkostenvergoeding. Over Rood heeft daarnaast interne opleiding en training hoog in het vaandel staan.

Naast economische impact heeft Over Rood ook een aanzienlijke maatschappelijke invloed. Het begeleiden van ondernemers met financiële zorgen, zodat deze op eigen kracht kunnen werken aan een schuldenvrije toekomst, leidt tot mentale rust en stabiliteit en minder vraag naar externe hulpinstanties.

De Impactmeting 2023 is te downloaden via de website via: Impactmeting-Over-Rood.pdf (overrood.nl)

Wilt u liever een fysiek boekje? U kunt een hardcopy bestellen door een mail te sturen naar service@overrood.nl.

Kom nu in actie

Over Rood helpt. We staan je bij zodat je zelf je problemen kunt aanpakken. Het begint met een telefoontje. Ruim 6000 ondernemers gingen je voor.

© 2023 Vereniging Over Rood

Over Rood droomt van een eenvoudige wereld waarin iedereen zijn eigen toekomst kan bepalen. Waarin wetten en regels toegankelijk zijn en iedereen de juiste informatie heeft. Mensen om kunnen gaan met tegenslagen. En elkaar helpen die te overwinnen. Zodat niemand buiten spel komt te staan.