De redder in nood

Ilse en haar dochter Lieke (niet hun echte namen) kregen in oktober 2019 bezoek van de deurwaarder. Ilse bleek een belastingschuld te hebben opgebouwd van €20.000,-. In 2008 (het jaar dat de economische crisis losbarstte) begon Ilse naar eigen zeggen ‘aan te klooien met WordPress’. Drie jaar later werd haar baan bij de bibliotheek beëindigd en startte ze vanuit de WW met het bouwen van wordpresswebsites.

Al snel werd ze in de wordpress-community een vertrouwd gezicht en graag geziene expert. Geld verdienen met haar dienstverlening vond Ilse lastig en conflicteerde af en toe met haar geloof in het opensourceprincipe. Overlevend rond het bestaansminimum, schoot met name het betalen van belastingen er wel eens bij in.

Na het bezoek van de deurwaarder kwam Ilse in contact met Over Rood, dat de inbeslagname van haar eigendommen voorkwam en haar coachte naar een winstgevend bedrijfsmodel. In augustus 2020 accepteerde Ilse een vaste baan bij de ontwikkelaar van WordPress. Een droombaan. De schuld loste ze af en haar bedrijf verkocht ze aan een bekende.

Lees het volledige verhaal van Ilse hier: De redder in nood

9 plastic tassen met dichte enveloppen

Ondernemers zijn graag vrij en onafhankelijk. Maar soms gaat het allemaal niet helemaal zoals je ooit had bedacht. Wat doe je als je in de problemen komt? Waar kan je terecht voor support? Verhalen van ondernemers, zzp’ers, starters en stoppers; rijp en groen door elkaar.

“Bij de overname van een bedrijf komt zoveel kijken.”
“Uw vraag voor een verklaring hoe ik in mijn levensonderhoud heb voorzien is simpel. Dit kon ik niet.”

Kom nu in actie

Over Rood helpt. We staan je bij zodat je zelf je problemen kunt aanpakken. Het begint met een telefoontje. Ruim 6000 ondernemers gingen je voor.

© 2023 Vereniging Over Rood

Over Rood droomt van een eenvoudige wereld waarin iedereen zijn eigen toekomst kan bepalen. Waarin wetten en regels toegankelijk zijn en iedereen de juiste informatie heeft. Mensen om kunnen gaan met tegenslagen. En elkaar helpen die te overwinnen. Zodat niemand buiten spel komt te staan.