Het verhaal van John

"De dag dat ik weer het mannetje ben, komt steeds dichterbij"
1 mei 2016

Het verhaal van John

Dit is het verhaal van John. John werd drie jaar geleden werkloos. Na een jarenlange carrière in de ICT had hij het gevoel dat hij zich meer wilde richten op waar zijn hart lag. John besloot zijn baan op te zeggen en zich te gaan richten op het vervaardigen van handgemaakte meubels.

Crisis

Binnen no time had hij het vak onder de knie. Alles leek voorspoedig te gaan. Toen stortte de economie in elkaar en werd de vraag naar zijn luxe product alsmaar minder. Financieel ging het snel bergafwaarts. Een vervelende periode volgde waarin hij op een bepaald punt zelfs geen eigen woonruimte meer had.

Knokken

Sindsdien moest hij hard knokken om zijn hoofd financieel boven water te krijgen. Hij pakte allerlei projecten aan vanuit het UWV, met behoud van uitkering. Deze projecten waren van korte duur en hij balanceerde nog steeds tussen werk en uitkering. Al die tijd bleef hij, ondanks de administratieve nachtmerrie die de situatie met zich meebracht, toch positief. Er moest toch wel weer een moment komen waarop hij weer kansen zou krijgen…

Stap voor stap

Toch werd zijn toekomstperspectief vager en vager. Hij had zelf geen plek waar hij zich kon ontwikkelen. Had steeds het gevoel, ik kan zo veel en heb echt wat te bieden, maar waar is mijn markt? Hoe en waar kan ik mijn vaardigheden inzetten? Hij had behoefte aan persoonlijk contact, een instelling die hem een zetje kon geven en daarbij ook echt oog had voor zijn specifieke situatie en persoonlijkheid. Op eigen initiatief kwam hij bij Over Rood terecht. Daar vond hij sparringspartners die hem van nieuwe, realistische inzichten verschaften. “Ze bieden niet alleen een luisterend oor, maar echt een goed luisterend oor dat doorvraagt en mij in laat zien dat ik door kleine stappen te zetten uiteindelijk grote stappen kan maken”. Hij voelt zich door nuttige tips en goede gesprekken meer en meer gesterkt om weer aan de slag te gaan. Over Rood stimuleert hem, bevestigt hem in zijn talent en dat geeft hem net het extra zetje en houvast. “Ik kan zelf veel bedenken, maar mijn coach confronteerde me met het feit dat ik door moet en de bevestigde dat ik mijn plannen echt zelf kan waarmaken”.

Perspectief

John werd geprikkeld om weer vooruit te durven kijken. Momenteel volgt hij nog regelmatig workshops bij Over Rood. Het is voor hem belangrijk dat er iemand mee kijkt, met hem meedenkt en hem feedback geeft. Met de acquisitie-vaardigheden gaat het goed. Hij leert iedere keer weer bij en zijn eigen zaak lijkt weer haalbaar. Inmiddels heeft hij weer een eigen huis, vol met prachtige zelfgemaakte meubels. “De dag dat ik weer het mannetje ben, komt steeds dichterbij”.

9 plastic tassen met dichte enveloppen

Ondernemers zijn graag vrij en onafhankelijk. Maar soms gaat het allemaal niet helemaal zoals je ooit had bedacht. Wat doe je als je in de problemen komt? Waar kan je terecht voor support? Verhalen van ondernemers, zzp’ers, starters en stoppers; rijp en groen door elkaar.

“De dag dat ik weer het mannetje ben, komt steeds dichterbij”
“Ik schaamde me, durfde geen hulp te zoeken, stoppen met m’n bedrijf was geen optie en terug in loondienst wilde ik niet.”

Kom nu in actie

Over Rood helpt. We staan je bij zodat je zelf je problemen kunt aanpakken. Het begint met een telefoontje. Ruim 6000 ondernemers gingen je voor.

© 2023 Vereniging Over Rood

Over Rood droomt van een eenvoudige wereld waarin iedereen zijn eigen toekomst kan bepalen. Waarin wetten en regels toegankelijk zijn en iedereen de juiste informatie heeft. Mensen om kunnen gaan met tegenslagen. En elkaar helpen die te overwinnen. Zodat niemand buiten spel komt te staan.