Veel gestelde vragen

Tekst over veel gestelde vragen
chaos@2x

Veel gestelde vragen (faq)

Hier lees je veel gestelde vragen over de dienstverlening van Over Rood. Wil je meer weten over hoe Over Rood werk, klik dan de link hieronder.

Ja, Over Rood is geen hulpverlener maar een dienstverlener. Bij Over Rood ga je zelf aan de slag samen met een vrijwillige trajectmanager. Je wordt gecoacht en getraind om je eigen problemen op te lossen op een manier die het beste bij jou past. Bovendien kun je bij Over Rood altijd terecht. De enige voorwaarde is dat je bereid bent je problemen aan te pakken.

Over Rood verwacht een actieve opstelling van je want dat doen wij ook. De ervaring leert dat je door de steun van Over Rood energie krijgt om je probleem aan te pakken. Mocht blijken dat de aanpak van Over Rood toch niets voor jou is, dan verwijzen we je graag door naar iemand die je wel kan helpen. Want Over Rood heeft ook een poortwachtersfunctie. Eigenlijk net zoals een huisarts.

Je moet bereid zijn zelf met je administratie en problemen aan de slag te gaan. Belangrijk is om daarvoor contact te houden met de trajectmanager die jou begeleidt. Ook verwacht Over Rood dat je je door anderen laat spiegelen en helpen als dat nodig is. Er zijn verder geen grenzen, uitsluitingen of criteria waar je aan moet voldoen. Wederzijdse inspanning en respect is steeds het uitgangspunt van ieder traject.

Alle prijzen zijn exclusief BTW

Nee, Over Rood is geen schuldhulpverlener. Als blijkt dat een schuldhulpverleningstraject voor jou de beste oplossing is, word je bij Over Rood begeleid naar, en eventueel tijdens, dit traject. Over Rood helpt je dus altijd de juiste keuzes te maken. Zorg dat je weet waar je aan begint en wat er van je verwacht wordt. Zodat je het traject succesvol kunt doorlopen. En de kans dat je later weer in problemen komt klein is.

Ja, Over Rood kan je helpen met het verkrijgen van een betalingsregeling bij de Belastingdienst en/of je schuldeisers.

Ja, Over Rood kan je ook ondersteunen bij de start van je eigen bedrijf als je nog in een uitkeringssituatie zit.

Je kunt altijd opzeggen wanneer je wilt. Je betaalt wel (bij een eigen bijdrage) altijd per maand vooruit. De factuur van de lopende maand moet je dus helemaal betalen. De tijden en het startmoment worden in overleg bepaald.

Als je wilt stoppen meld je dat aan je traject-manager of stuur je een e-mail naar service@overrood.nl. Je kunt opzeggen wanneer je wilt.

Tijdens het kennismakingsgesprek komt ook aan de orde of je begeleidingstraject een eigen bijdrage vraagt of dat het helemaal gratis is gedurende 12 maanden.

Een en ander is afhankelijk van de samenwerking die Over Rood heeft met een bepaalde gemeente. Na doorverwijzing door de gemeente kan een traject helemaal gratis zijn of een eigen bijdrage verlangen (afhankelijk van je financiële mogelijkheden). Dit kan dus per gemeente en per traject verschillen en zal worden bepaald in het kennismakingsgesprek.

Over Rood heeft een privacy reglement (zie website onderaan de pagina onder ‘Kleine lettertjes’) en hanteert een geheimhoudingsverklaring.

Ja, Over Rood heeft een klachtenregeling (zie website onderaan de pagina onder ‘Kleine lettertjes’).

De Algemene Voorwaarden van Over Rood staan op de website onderaan de pagina onder ‘Kleine lettertjes’.

Kom nu in actie

Over Rood helpt. We staan je bij zodat je zelf je problemen kunt aanpakken. Het begint met een telefoontje. Ruim 6000 ondernemers gingen je voor.

© 2023 Vereniging Over Rood

Over Rood droomt van een eenvoudige wereld waarin iedereen zijn eigen toekomst kan bepalen. Waarin wetten en regels toegankelijk zijn en iedereen de juiste informatie heeft. Mensen om kunnen gaan met tegenslagen. En elkaar helpen die te overwinnen. Zodat niemand buiten spel komt te staan.