Vestigingsmanager

Over Rood zoekt per direct mensen die een eigen locatie willen opzetten in verschillende gemeenten in Nederland. Ben jij onze nieuwe vestigingsmanager?

Over Rood zoekt altijd mensen die een eigen locatie willen opzetten in verschillende gemeenten in Nederland. Op korte termijn zijn we op zoek naar mensen in de regio Rotterdam, Zuid Limburg, Assen, Groningen, Enschede maar een open sollicitatie voor een andere regio is altijd mogelijk.

Ben jij onze nieuwe vestigingsmanager?

Als vestigingsmanager bij Over Rood ben je verantwoordelijk voor het functioneren van jouw eigen lokale ‘onderneming’. Je begeleidt en coacht de vrijwilligers op de vestiging en bent verantwoordelijk voor het succes van de vestiging. Samen met jouw collega’s onderhoud je een goed contact met zowel de cliënten als de lokale hulporganisaties en gemeentelijke instellingen. Daarnaast werf je actief nieuwe vrijwilligers en cliënten en begeleid je een beperkt aantal cliënten zelf.

Je gaat samenwerkingsverbanden aan en bouwt bestaande relaties verder uit. Je signaleert kansen en weet deze om te zetten in concrete mogelijkheden. Ook draag je samen met jouw team zorg voor alle administratieve processen op de vestiging, het contact met het hoofdkantoor en ben je verantwoordelijk voor de gestelde doelstellingen van de vestiging.

Je zorgt dat je voortdurend op de hoogte blijft van de marktontwikkelingen en de ontwikkelingen m.b.t. sociale wettelijke voorzieningen en relevante juridische, fiscale en administratieve aspecten van het voeren van een onderneming. Bijscholing op dit gebied wordt regelmatig aangeboden. Je voert tevens overleg met collega vestigingsmanagers en rapporteert aan de operationeel directeur van Over Rood.

Het is belangrijk dat je bent ingevoerd in de zakelijke netwerken binnen de regio. Verder is het goed als je bekend bent met de relevante lokale hulporganisaties en gemeentelijke instellingen.

Gevraagd wordt:

– Maatschappelijke ambitie;
– HBO/Universitair werk- en denkniveau;
– Minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring als zelfstandig ondernemer, directeur of manager;
– Aantoonbare commerciële werkervaring;
– Leidinggevende en coachende kwaliteiten;
– Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
– Bekendheid met boekhouding en procedures afwikkelen faillissement en/of schuldsanering is een pre;
– Beschikbaarheid van minimaal 24 uur per week;

Gewenste persoonlijke vaardigheden:

– Energiek, initiatiefrijk, integer, accuraat, stressbestendig en flexibel;
– Uitstekende communicatieve vaardigheden;
– Goed kunnen delegeren, zakelijk en kernachtig, rechtvaardig, mogelijkheden zien en gebruiken;
– Zelfbewust en zelfverzekerd, onafhankelijk, niet emotioneel betrokken;
– Sterk in netwerken, professioneel en weet prioriteiten te stellen.

Geboden wordt:

– Je wordt franchisenemer van een nieuwe vestiging Over Rood in Noord Nederland
– Een team van enthousiaste vrijwilligers die hun kwaliteiten en ervaring inzetten om ondernemers te begeleiden naar een financieel gezonde toekomst;
– Een inkomen van € 2500,- tot € 5000,- per maand naargelang het aantal dagen werk en een mogelijkheid om daar omheen andere ondernemersactiviteiten te ontwikkelen;
– Uitgebreide opleiding;
– Ruimte om zelfstandig een organisatie op te bouwen die bestaansrecht heeft;
– Ondersteuning in raad en daad vanuit het hoofdkantoor;
– De mogelijkheid om een zinvolle bijdrage te leveren aan de maatschappij en vooral aan een gezond ondernemersklimaat in Nederland;
– Een open en informele werksfeer waar ruimte voor initiatieven vanzelfsprekend is.

Bedrijfsprofiel

Over Rood is een vereniging van vrijwillige (oud-)ondernemers die ondernemers helpen om hun financiën weer op orde te krijgen. Over Rood bestaat sinds 2012 en heeft diverse vestigingen door heel Nederland.

Over Rood begeleidt ondernemers naar een gezonde financiële toekomst.

  • Lukt het om de inkomsten en de uitgaven in balans te krijgen?

  • Is er genoeg ruimte om schulden af te lossen of te saneren?

  • Is het mogelijk om (meer) winst te maken?

  • Zijn er mogelijkheden het bedrijf door te starten

  • of is het beter te stoppen en op zoek te gaan naar werk in loondienst?

De ervaren vrijwilligers van Over Rood waar jij leiding aan geeft als vestigingsmanager begeleiden (ex)-ondernemers in een gelijkwaardige relatie door middel van individuele gesprekken bij het starten van een bedrijf, onvoldoende inkomsten, betalingsachterstanden, schulden, administratieve achterstanden en bij bedrijfsbeëindiging of, als het kan, een doorstart.

De doelstelling van hulp via Over Rood is dat de ondernemer zélf aan de slag kan om zijn problemen op te lossen en te werken aan een financieel gezonde toekomst. De trajectmanagers van Over Rood delen hun kennis en ervaring met de ondernemer en helpen om weer structuur en overzicht te krijgen. Daarnaast zoeken we de samenwerking en verbinding met alle mogelijke partners in de schulddienstverlening.

Ben jij die nieuwe vestigingsmanager die gaat bijdragen aan een verdere groei van Over Rood? Mail dan je c.v. en motivatie naar Boris Wielinga, directeur van Over Rood, via boris@overrood.nl