Koningin Maxima bij bijeenkomst over schulden en armoede in Arnhem

Op donderdag 10 oktober bracht Hare Majesteit Koningin Máxima een bezoek aan de wijk Immerloo in Arnhem. De koningin, die erevoorzitter is van SchuldenLabNL, maakte kennis met zes initiatieven in de strijd tegen schulden en armoede. Over Rood is één van die initiatieven.

Arnhem is één van de koplopers als het gaat om de aanpak van schulden en armoede. Hare Majesteit Koningin Máxima was aanwezig op het middagprogramma van een bijeenkomst hierover van de gemeente Arnhem. De koningin hoorde in een buurthuis in de wijk Immerloo over de inzet van effectieve methoden van SchuldenLabNL en lokale schuldhulpmethoden. De de wijk Immerloo werd in 2023 door het CBS bestempeld als één van de armste wijken van Nederland. De aanwezigheid van de koningin was een mooie stimulans voor de aanwezige vertegenwoordigers van de initiatieven om hun werk met nog meer energie voort te zetten en samen te bouwen aan een schuldenvrij Arnhem.  

Met de inzet van diverse bewezen effectieve methodes, zoals het Nationaal Programma Arnhem-Oost en het terug in eigen regie nemen van de schuldhulpverlening, is Arnhem een voorbeeld voor andere gemeenten.

Boris Wielinga mocht het woord richten tot de koningin over het mooie werk van Over Rood en de uitdagingen waar de organisatie voor staat. Behalve Over Rood waren onder andere vertegenwoordigers van de initiatieven Moneystart (dat jongeren leert om met geld en met schulden om te gaan), de Stichting Jongeren Perspectief Fonds (dat samen met Oprecht Arnhem jongeren helpt om hun schulden aan te pakken) en het experiment Immerloo Schuldenvrij aanwezig.

Foto’s: o.a. Marco de Swart

Kom nu in actie

Over Rood helpt. We staan je bij zodat je zelf je problemen kunt aanpakken. Het begint met een telefoontje. Ruim 6000 ondernemers gingen je voor.

© 2023 Vereniging Over Rood

Over Rood droomt van een eenvoudige wereld waarin iedereen zijn eigen toekomst kan bepalen. Waarin wetten en regels toegankelijk zijn en iedereen de juiste informatie heeft. Mensen om kunnen gaan met tegenslagen. En elkaar helpen die te overwinnen. Zodat niemand buiten spel komt te staan.