Over Rood zoekt operationeel directeur

Steeds meer ondernemers maken zich zorgen over de toekomst en overwegen soms te stoppen als zelfstandige. Daardoor wordt het ook bij Over Rood steeds drukker. In 2024 zal Over Rood bijna 2500 ondernemers helpen vanuit de 20 vestigingen. Om onze directie te versterken en de verdere groei van Over Rood te realiseren zijn we op zoek naar een operationeel directeur.

Vacature operationeel directeur

(24 uur per week)

Over Rood is een professionele vrijwilligersorganisatie, die al 10 jaar landelijk zzp’ers en kleine ondernemers helpt om weer overzicht en inzicht in hun financiën te krijgen. Niet door de problemen over te nemen, maar door te coachen en samen te werken met andere organisaties.

Op dit moment gebeurt er veel in Nederland en lopen steeds meer ondernemers tegen problemen aan. De rekeningen en misschien zelfs de achterstanden lopen snel op. Mensen maken zich zorgen over de toekomst en overwegen soms te stoppen als zelfstandige. De verwachtingen zijn somber en daardoor wordt het ook bij Over Rood steeds drukker. In 2024 zal Over Rood bijna 2500 ondernemers helpen vanuit de 20 vestigingen. Om onze directie te versterken en de verdere groei van Over Rood te realiseren zijn we op zoek naar een operationeel directeur.

Wie zoeken we?
Om onze ambities als groeiende organisatie waar te kunnen maken, zoeken we een operationeel directeur die affiniteit heeft met het werkgebied waarin Over Rood opereert. De operationeel directeur rapporteert rechtstreeks aan het bestuur van Over Rood en zal nauw samenwerken met de algemeen directeur van Over Rood.

Wat ga je doen?
De Operationeel Directeur bij Over Rood heeft een uitgebreid takenpakket. Hij is verantwoordelijk voor het dagelijks operationeel beleid:

  • de werving, selectie, aansturing en beoordelen van vestigingen, managers en medewerkers;
  • zorg dragen dat elke vestiging naar behoren draait; dit houdt in dat hij/zij de vestigingsmanager waar nodig en gewenst ondersteunt en op de hoogte is van de stand van zaken van de vestiging dus gesprekspartner voor de vestigingen van Over Rood;
  • faciliteren, instrueren en begeleiden van overige medewerkers binnen de hoofdorganisatie dus coördineren en eindverantwoordelijke van het Service Centrum;
  • afstemmen met de manager van het Service Centrum welke ondersteunende activiteiten nodig zijn voor de vestigingen zoals ondersteuning ICT, marketing en communicatie, kwaliteit en opleidingen, vrijwilligerszaken en strategie bestaande producten/diensten;
  • het beheren van de administratie en financiën van Over Rood;
  • het organiseren van interne en externe trainingen waarbij motiveren, trainen en ontwikkelen van medewerkers centraal staat;
  • opstellen van bedrijfsprocedures en werkvoorschriften;
  • bijhouden en uitbreiden van actuele vak- en productkennis;
  • delen en overdragen van vakkennis met collega’s;
  • waarborgen en evalueren van de cliënttevredenheid op korte en lange termijn;
  • bewaken van de consistentie van de dienstverlening van Over Rood.

 

Wat is het profiel van onze ideale operationeel directeur?

  • je beschikt over een hbo/wo werk- en denkniveau;
  • je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring en plezier in het aansturen en motiveren van collega’s in een maatschappelijke organisatie zonder winstoogmerk;
  • je bent 24 uur per week beschikbaar;
  • je bent zelfbewust, proactief, verbindend, integer, ziet kansen en kan goed delegeren. Je beschikt over een natuurlijk overwicht, en bent in staat om op gedrag te sturen en te interveniëren.

 

Geboden wordt:

  • de mogelijkheid om een zinvolle bijdrage te leveren aan de maatschappij en vooral aan een gezond ondernemersklimaat in Nederland;
  • een open, persoonlijke en informele werkcultuur;
  • je krijgt een opdracht van 12 maanden die bij gebleken geschiktheid verlengd kan worden;
  • flexibele uren met de mogelijkheid om daar omheen andere activiteiten te ontwikkelen;
  • een management fee van tenminste € 3600- per maand + resultaat afhankelijke bonus bij een tijdsbesteding van 24 uur per week;
  • een reiskostenvergoeding voor het bezoeken van alle stakeholders.

 

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan zijn wij heel benieuwd naar jou! Stuur dan uiterlijk 19 oktober 2024 je CV en motivatie naar het bestuur van Over Rood via  bestuur@overrood.nl.

Voor meer informatie over de vacature kan je terecht bij de algemeen directeur van Over Rood Boris Wielinga via boris@overrood.nl of 06-263 263 22.

Het eerste sollicitatiegesprek is een oriënterend gesprek met de sollicitatieadviescommisie. Dit gesprek zal plaatsvonden op 28, 29 of 30 oktober 2024.

Als je het eerste gesprek bent doorgekomen, word je uitgenodigd voor een tweede gesprek oftewel het selectiegesprek met de aanstellingscommisie, het bestuur van Over Rood. Deze gesprekken zullen plaats vinden op 25 en 26 november 2024. De gewenste startdatum is 1 januari 2025.

Kom nu in actie

Over Rood helpt. We staan je bij zodat je zelf je problemen kunt aanpakken. Het begint met een telefoontje. Ruim 6000 ondernemers gingen je voor.

© 2023 Vereniging Over Rood

Over Rood droomt van een eenvoudige wereld waarin iedereen zijn eigen toekomst kan bepalen. Waarin wetten en regels toegankelijk zijn en iedereen de juiste informatie heeft. Mensen om kunnen gaan met tegenslagen. En elkaar helpen die te overwinnen. Zodat niemand buiten spel komt te staan.