Over Rood dacht mee over het Spoor van de ondernemer

Afgelopen week heeft de VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) het Spoor van de ondernemer toegevoegd aan de Routekaart Financiële Zorgen. Vestigingsmanagers van Over Rood Jacco Bootsma en Jac van den Berg droegen bij aan de ontwikkeling van deze tool.

Sinds 2020 is de VNG bezig met het in beeld brengen van de zoektocht die een inwoner met financiële zorgen kan hebben. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van de Routekaart Financiële Zorgen, een dynamische tool die gemeenten handvatten biedt om inwoners met financiële problemen te ondersteunen. Het Spoor van de inwoner was al uitgetekend, nu is daar het Spoor van de Ondernemer aan toegevoegd.

De routekaart Financiële Zorgen biedt een basis voor de uitvoering van preventie, vroegsignalering, regelen van schulden, begeleiding en nazorg. De kaart is ontwikkeld door de VNG, in samenwerking met gemeenten en ketenpartners, zoals SchuldenlabNL, Kvk en Nibud. Ook Over Rood heeft een bijdrage geleverd aan het tot stand komen van het Spoor van de ondernemer op deze routekaart.

Meer informatie over de Routekaart Financiële Zorgen is te vinden op  de website van de VNG: https://vng.nl/artikelen/de-routekaart-financiele-zorgen

Foto via Pexels

Kom nu in actie

Over Rood helpt. We staan je bij zodat je zelf je problemen kunt aanpakken. Het begint met een telefoontje. Ruim 6000 ondernemers gingen je voor.

© 2023 Vereniging Over Rood

Over Rood droomt van een eenvoudige wereld waarin iedereen zijn eigen toekomst kan bepalen. Waarin wetten en regels toegankelijk zijn en iedereen de juiste informatie heeft. Mensen om kunnen gaan met tegenslagen. En elkaar helpen die te overwinnen. Zodat niemand buiten spel komt te staan.