Traject

De basis van het begeleidingsprogramma van Over Rood is de combinatie van ritme en een doortimmerd plan. Daarnaast krijgt iedere deelnemer praktische, persoonlijke begeleiding en toegang tot unieke tools voor zzp’ers. Samen met een ervaren ondernemer stel je de juiste prioriteiten en maak je een gedegen plan van aanpak. De medewerkers van Over Rood zijn bevlogen ondernemers die hun succes willen doorgeven.

Table of Contents

Jouw persoonlijke traject

Geen enkel traject bij Over Rood loopt hetzelfde. Wel zijn er een aantal vaste elementen. Besluit je mee te doen dan krijg je een gesprek met een trajectmanager van Over Rood. Samen met de trajectmanager bepaal je de doelen van je traject. En wat er als eerste moet gebeuren. Welke programma-onderdelen voor jou van toepassing zijn. De trajectmanager helpt je op weg en zorgt dat je wordt uitgenodigd voor de verschillende workshops, trainingen en bijeenkomsten die Over Rood organiseert. Er is geen wachttijd. Je kunt meteen aan de slag. Met je trajectmanager bespreek je regelmatig hoe het gaat. Waar je tegenaan loopt. Waar je hulp nodig hebt. Wat er goed gaat. En wat je plannen zijn voor de volgende week.

Administratie op orde

Ondertussen breng je je administratie en financiën op orde. Maak je een budget. Of bijvoorbeeld een aanvraag voor de BBZ (Besluit Bijstandsverlening Zelfstandigen), voor toeslagen, voor schuldhulp, kwijtscheldingen of andere regelingen. Soms werk je alleen. Soms samen met andere ondernemers. Als je vastloopt is er altijd iemand die je verder helpt. Er zijn diverse financieel specialisten die je kunnen helpen bij het maken van de soms lastige keuzes. Zij kennen de voor- en nadelen van alle verschillende regelingen en weten aan welke voorwaarden je moet voldoen

Kennis vergroten

Naast de praktische invulling is er ook ruimte om je kennis te vergroten. Als ondernemer krijg je met heel veel wetten en regels te maken. Om een bedrijf (door) te starten of schulden op te lossen heb je veel kennis nodig. Andere ondernemers, je trajectmanager en de financieel specialisten helpen je daarmee. Of je gaat zelf met een kennismodule aan de slag.

Fase 1. Support

Je wilt je bedrijf op orde krijgen houden. Over Rood helpt ZZP’ers en andere ondernemers werken aan een financieel gezonde toekomst. We bieden ondersteuning bij administratie, financiële planning, betaling van rekeningen en belastingen, wegwerken van achterstanden of schulden, en sparren over problemen. Dit doen we door slimme hulpmiddelen en kennis aan te bieden en samen met andere ondernemers te werken. Hierdoor krijg je inzicht in jezelf, je gedrag, drijfveren en emoties. Zo ontdek je mogelijkheden om problemen op te lossen.

Fase 2. Overzicht

Over Rood helpt je om je cijfers op orde te krijgen. Dit doen we met slimme hulpmiddelen, workshops, trainingen, en een team van vrijwilligers en specialisten. We helpen je bij het opzetten van een goede administratie en financiële planning, zodat je grip krijgt op je financiën. We brengen jouw situatie in kaart en werken eventuele achterstanden in je administratie en belastingaangiften weg. Onze unieke software helpt je om je administratie voortaan eenvoudig op orde te houden.

Bij Over Rood krijg je feedback en informatie van je coach en andere ondernemers. Langzaam maar zeker ontdek je wat je te doen staat, welke kennis je nodig hebt om je financiële situatie en je onderneming te verbeteren, en wat jouw valkuilen en talenten zijn.

Fase 3. Fundament

Een goede financiële administratie is het fundament van elk bedrijf. Over Rood werkt samen met diverse partijen die slimme hulpmiddelen hebben ontwikkeld die het bijhouden van administratie eenvoudiger en minder tijdrovend maken. In stap 3 creëer je samen met je trajectmanager een stabiele basis. Hierbij zorg je dat de inkomsten van je onderneming groter zijn dan de uitgaven. Vaste maandelijkse sessies geven structuur en richting.

Fase 4. Rust

Langzaam maar zeker krijg je grip op je financiën en komt er ruimte in je hoofd voor andere dingen. Je weet nu hoe je met onverwachte gebeurtenissen moet omgaan, hebt je kracht en talenten gemobiliseerd, en ontwikkeld zelfvertrouwen en geloof in jezelf. Je kunt nadenken en dromen over je toekomst en weet wat je moet doen om je dromen te realiseren. Alles is aanwezig om gelukkig te worden.

Fase 5. Perspectief

Nu kun je verder met jezelf aan de slag en groeien als mens en ondernemer. Je kunt je kennis van het ondernemersvak verder uitbreiden. Dat wil niet zeggen dat alles vanaf dat moment van een leien dakje gaat. Je zult nog regelmatig tegenslagen moeten overwinnen, dat hoort bij het ondernemersvak. Soms zal je misschien nog twijfelen aan je kunnen, maar je voelt de stijgende lijn. Je wordt steeds veerkrachtiger en krijgt steeds meer facetten op orde. Je merkt dat je steeds meer in je kracht komt.

Kom nu in actie

Over Rood helpt. We staan je bij zodat je zelf je problemen kunt aanpakken. Het begint met een telefoontje. Ruim 6000 ondernemers gingen je voor.

© 2023 Vereniging Over Rood

Over Rood droomt van een eenvoudige wereld waarin iedereen zijn eigen toekomst kan bepalen. Waarin wetten en regels toegankelijk zijn en iedereen de juiste informatie heeft. Mensen om kunnen gaan met tegenslagen. En elkaar helpen die te overwinnen. Zodat niemand buiten spel komt te staan.