ICT medewerker

Over Rood zoekt per direct een IT Medewerker (8 tot 12 uur per week)

Over Rood is een professionele vrijwilligersorganisatie, die al 10 jaar landelijk zzp’ers en kleine ondernemers helpt om weer overzicht en inzicht in hun financiën te krijgen. Niet door de problemen over te nemen, maar door te coachen en samen te werken met andere organisaties.

Op dit moment gebeurt er veel in Nederland en lopen steeds meer ondernemers tegen problemen aan. De rekeningen en misschien zelfs de achterstanden lopen snel op. Mensen maken zich zorgen over de toekomst en overwegen soms te stoppen als zelfstandige. De verwachtingen zijn somber en daardoor wordt het ook bij Over Rood steeds drukker. In 2023 zal Over Rood bijna 2000 ondernemers helpen vanuit de 16 vestigingen.

Wie zoeken we?
Los jij graag problemen op en ben je technisch goed onderlegd? Ben je klantvriendelijk en ga je altijd gestructureerd te werk? Ben je daarnaast zeer flexibel en kun je goed zelfstandig werken dan is de functie als ICT medewerker bij Over Rood echt voor jou op het lijf geschreven.

Je schiet de mensen van Over Rood te hulp als ze ICT-gerelateerde vragen of problemen hebben. Jij lost problemen op en geeft advies. Als er iets verbeterd kan of moet worden, zorg jij dat dit ook echt gebeurt. Daarnaast werk je mee aan de verdere uitbouw van ons eigen klantvolgsysteem.
Kortom: jij bent het aanspreekpunt binnen Over Rood voor alles wat met ICT te maken heeft.

Wat ga je doen?
• Je bent verantwoordelijk voor het beheer van Google Workspace en zorgt ervoor dat alle gebruikers toegang hebben hiertoe en efficiënt gebruik maken van de beschikbare tools en functies.
• Je beheert en onderhoudt het Dropbox-account van de organisatie, en zorgt ervoor dat alle bestanden veilig en georganiseerd worden opgeslagen en gedeeld.
• Je hebt de verantwoordelijkheid voor het klantvolgsysteem binnen Over Rood “ORDE” en zorgt ervoor dat alle vrijwilligers toegang hebben tot ORDE. Je bent in staat hen te voorzien van uitleg en ondersteuning bij gebruik van ORDE.
• Je lost IT-gerelateerde vraagstukken op, waaronder het instellen van e-mailaccounts, configuratie van Google Drive, en het oplossen van toegangsproblemen tot IT-systemen.
• Je neemt een proactieve rol in het nadenken over en voorstellen van IT-verbeteringen en -ontwikkelingen die de organisatie ten goede kunnen komen.
• Je werkt nauw samen met de communicatie- en programmamedewerker om de website van Over Rood te optimaliseren en te onderhouden.
• Je rapporteert aan de directie en denkt actief mee om de IT-infrastructuur te verbeteren.
• Je hebt goede communicatieve vaardigheden en kunt technische problemen en oplossingen duidelijk uitleggen aan niet-technische medewerkers binnen de organisatie.
• Je beheert onze communicatieprocessen vanuit VoIP Telefonie

Wat is het profiel van een IT medewerker?
• MBO-4 of HBO werk- en/of denkniveau
• Uitstekende IT-vaardigheden en technische expertise;
• Probleemoplossend vermogen en communicatievaardigheden;
• Ervaring in IT-ondersteuning of het vermogen om dit te ontwikkelen;
• Ervaring met WordPress (inclusief Elementor builder) of bereidheid om zich hierin te verdiepen;
• Flexibiliteit om zich aan te passen aan veranderende IT omgevingen;
• Enthousiasme voor het oplossen van IT-gerelateerde vraagstukken en het bieden van top klantenservice, evenals een continue interesse in het volgen van de meest recente ontwikkelingen en trends binnen de IT-sector.


Wat krijg je ervoor terug?
Je hebt zelfstandig werk met ondersteuning van de centrale organisatie waarbij je je eigen werktijden kan bepalen.
Je werkt gedeeltelijk vanuit huis en op ons hoofdkantoor in Arnhem samen met maatschappelijk betrokken collega’s die net zoals jij hun kennis, ervaring en kracht inzetten om echt het verschil te maken voor onze cliënten.

Je krijgt de ruimte om je zelf te ontwikkelen in een open en informele werksfeer waar ruimte voor eigen initiatieven vanzelfsprekend zijn. Daarnaast bieden we de mogelijkheid voor een degelijke en leerzame interne opleiding.
Je werkt op basis van een vast afgesproken maandbedrag op basis van een zzp-overeenkomst (of in loondienst via payrolling) en de mogelijkheid om daar omheen andere activiteiten te verrichten;

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan zijn wij heel benieuwd naar jou! Mail je CV en motivatie naar Boris Wielinga via boris@overrood.nl. Voor meer informatie kan je ook terecht via helpdesk@overrood.nl.

De sluitingsdatum voor deze vacature is 7 oktober. We moedigen je echter aan om zo snel mogelijk te solliciteren, aangezien we geschikte kandidaten in behandeling zullen nemen zodra ze zich aanmelden.