Communicatie en Programmamedewerker

Over Rood zoekt per direct een communicatie en programmamedewerker (8 uur per week)

Over Rood is een professionele vrijwilligersorganisatie, die al 10 jaar landelijk zzp’ers en kleine ondernemers helpt om weer overzicht en inzicht in hun financiën te krijgen. Niet door de problemen over te nemen, maar door te coachen en samen te werken met andere organisaties. Op dit moment gebeurt er veel in Nederland en lopen steeds meer ondernemers tegen problemen aan. De rekeningen en misschien zelfs de achterstanden lopen snel op. Mensen maken zich zorgen over de toekomst en overwegen soms te stoppen als zelfstandige. De verwachtingen zijn somber en daardoor wordt het ook bij Over Rood steeds drukker. In 2023 zal Over Rood bijna 2000 ondernemers helpen vanuit de 16 vestigingen. Heb je goede interne en externe communicatiecapaciteiten en word je blij van een breed pakket van afwisselende taken waarbij je een spilfunctie in de organisatie hebt? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wie zoeken we?

Om onze ambities als groeiende organisatie waar te kunnen maken zoeken we een communicatie- en
programmamedewerker die zowel professionele externe communicatie kan verzorgen als bij kan dragen aan interne communicatie, dataverwerking, -analyse en – presentatie, uitvoering van vrijwilligersbeleid en organisatorische ondersteuning. We zoeken iemand die blij wordt van een afwisselende combinatie van praktisch en analytisch werk, sterke communicatievaardigheden heeft en goed kan samenwerken in een divers team.

Wat ga je doen?

Externe communicatie:
In samenwerking met de directie zet je de lange termijn strategie en korte termijn doelen om in een heldere
communicatiestrategie die je in hoge mate zelfstandig uitvoert:
• Je houdt de website (WordPress) up to date en past deze waar nodig aan;
• Je beheert de sociale mediakanalen en produceert content;
• Je haalt hier actief input voor op bij collega’s en vrijwilligers;
• Je schrijft teksten voor de website, social media, flyers, nieuwsbrief, jaarverslag, etc.;
• Je zorgt dat het door collega’s aangeleverde beeldmateriaal hierbij past en doet waar
nodig nog wat basis bewerkingen;
• Je overlegt met en geeft feedback aan de vormgever en webbeheerder.

Monitoring en evaluatie:
Je verwerkt data van onze interne systemen, analyseert deze en zet dit om in relevante informatie ter ondersteuning van de externe communicatie en verbetering van onze diensten. Daarbij denk je mee over hoe we dit goed in kunnen richten.

Vrijwilligerscoördinatie:
Je draagt bij aan de uitvoering van het vrijwilligersbeleid. Hierbij zorg je dat de benodigde gegevens op tijd binnenkomen en verwerk je deze in onze systemen en contracten. Ook plan je (online) kennisbijeenkomsten voor onze vrijwilligers en nodigt ze hiervoor uit. Waar nodig bied je vrijwilligers een luisterend oor.

Organisatorische ondersteuning:

Je ondersteunt waar nodig om goede kwaliteit diensten te leveren en interne communicatieprocessen soepel te laten verlopen. Je zorgt onder andere bijvoorbeeld voor het notuleren tijdens operationeel overleggen.

Wat is het profiel van een communicatie en programmamedewerker?

• HBO of WO werk- en denkniveau
• Cultureel sensitief en goede communicatievaardigheden;
• Vlotte pen;
• Ervaring met websitebeheer en social media of de capaciteit je dit snel eigen te maken;
• Oog voor detail en gevoel voor vormgeving en beeldcompositie;
• Enthousiasme voor een innovatieve aanpak in het sociale domein;
• Affiniteit met het werken met vrijwilligers;
• Goede Excelvaardigheden of de capaciteit je dit snel eigen te maken;
• Houden van afwisseling en variatie in zowel praktisch als analytisch werk;
• Capaciteit en interesse om mee te groeien in een veranderende organisatie;

Wat krijg je ervoor terug?

Je hebt zelfstandig werk met ondersteuning van de centrale organisatie waarbij je je eigen werktijden kan bepalen. Je werkt gedeeltelijk vanuit huis en op ons hoofdkantoor in Arnhem samen met maatschappelijk betrokken collega’s die net zoals jij hun kennis, ervaring en kracht inzetten om echt het verschil te maken voor onze cliënten.
Je krijgt de ruimte om je zelf te ontwikkelen in een open en informele werksfeer waar ruimte voor eigen initiatieven vanzelfsprekend zijn. Daarnaast bieden we de mogelijkheid voor een degelijke en leerzame interne opleiding. Je werkt op basis van een vast afgesproken maandbedrag op basis van een zzp-overeenkomst en de mogelijkheid om daar omheen andere activiteiten te verrichten;

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan zijn wij heel benieuwd naar jou! Mail je CV en motivatie naar Boris Wielinga via boris@overrood.nl. Voor meer informatie kan je ook terecht via boris@overrood.nl of 06-263 263 22.